VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Αλείφουμε τις ζεστές πίτες με το αρωματικό βούτυρο.
Για τις πίτες naan
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου
για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις το ζυμάρι γίνει διπλάσιο κόβουμε σε 16 μπαλάκια των 45 γρ.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με ένα πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης σε λεπτά φύλλα.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι, λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα.
Σκεπάζουμε τις πίτες με μία πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Για το αρωματικό βούτυρο σκόρδου
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε κατευθείαν το σκόρδο, τον φρέσκο κόλιανδρο αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια