Ριγκατόνι με κοτόπουλο, μπέικον και σάλτσα σαφράν - Νίκος Τραχανάς Ριγκατόνι με κοτόπουλο, μπέικον και σάλτσα σαφράν - Νίκος Τραχανάς

Ριγκατόνι με κοτόπουλο, μπέικον και σάλτσα σαφράν - Νίκος Τραχανάς

Για 4 μερίδες 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την καρμπονάρα

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα, κομμένο σε λεπτές φέτες (2 στήθη)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μπέικον, σε λωρίδες
  • 50 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, σε μικρά κυβάκια
  • 10 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ξηρός μηλίτης
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 γρ. σαφράν
  • 10 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 30 γρ. λεμόνι χυμός
  • 5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την καρμπονάρα

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα. Γυρίζουμε και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά φροντίζοντας να πάρει το ίδιο χρώμα και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάμε τα περιττά λάδια.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, για περίπου 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας. Σε αυτό το στάδιο προσέχουμε να μη μας μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τον μηλίτη ανακατεύοντας ώστε να μη μας σβολιάσει και τέλος προσθέτουμε το σαφράν. Δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στα 2/3 της αρχικής ποσότητας.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμόνι, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό, επαναφέρουμε το κοτόπουλο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά. Τελειώνουμε με το πιπέρι, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια από το κοτόπουλο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα.


*Tip

Για πιο έντονη οξύτητα στη σάλτσα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος με Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ

Για την καρμπονάρα

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα, κομμένο σε λεπτές φέτες (2 στήθη)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μπέικον, σε λωρίδες
  • 50 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, σε μικρά κυβάκια
  • 10 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ξηρός μηλίτης
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 γρ. σαφράν
  • 10 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 30 γρ. λεμόνι χυμός
  • 5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

 

VIDEO DIRECTIONS

Για την καρμπονάρα

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα. Γυρίζουμε και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά φροντίζοντας να πάρει το ίδιο χρώμα και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάμε τα περιττά λάδια.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, για περίπου 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας. Σε αυτό το στάδιο προσέχουμε να μη μας μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τον μηλίτη ανακατεύοντας ώστε να μη μας σβολιάσει και τέλος προσθέτουμε το σαφράν. Δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στα 2/3 της αρχικής ποσότητας.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμόνι, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό, επαναφέρουμε το κοτόπουλο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά. Τελειώνουμε με το πιπέρι, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια από το κοτόπουλο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα.


*Tip

Για πιο έντονη οξύτητα στη σάλτσα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος με Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner