VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε την σούπα κολοκύθας. Γαρνίρουμε με τα μανιτάρια, το βασιλικό και τη σαντιγί τρούφας.
Για τη σούπα κολοκύθας
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, τοποθετούμε το βούτυρο, την κολοκύθα, αλατίζουμε και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, ανακατεύοντας περιστασιακά για 35 με 40 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε τη μαγειρεμένη κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε το πιπέρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί και να αποκτήσει μια λεία υφή.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
Για τα μανιτάρια σοτέ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το αλάτι, και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα μανιτάρια. Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να καβουρδιστούν πλήρως, για περίπου 1 λεπτό. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Για τη σαντιγί τρούφας
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μεταφέρουμε τη σαντιγή σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Σχόλια