Όταν φτιάχνουμε ζύμη για τάρτα:
- Προσέχουμε να μη ζυμώσουμε υπερβολικά τη ζύμη, γιατί όταν ψηθεί θα γίνει βαριά και «ζυμαρένια» αντί για ανάλαφρη και τραγανή.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί αφού την ανοίξουμε, καθώς και μετά το στρώσιμο στο σκεύος.
- Ανοίγουμε τη ζύμη στο σωστό πάχος, μισό εκατοστό περίπου, ώστε να γίνει τραγανή αλλά και να μη νοτίσει όταν ψηθεί με τη γέμιση.
- Για να πετύχουμε πιο ομοιόμορφο ψήσιμο, αφού έχουμε στήσει τη ζύμη στο σκεύος, τοποθετούμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.