Η σοκολάτα είναι καλύτερο να αποθηκεύεται σε σκιερό μέρος, μακριά από φως και σε θερμοκρασία που να μην ξεπερνά τους 20-25 C.
Επειδή η σοκολάτα απορροφά εύκολα μυρωδιές από το περιβάλλον, αποφεύγουμε να την έχουμε εκτεθειμένη στον αέρα και φροντίζουμε να είναι πάντα καλά τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο ή κλεισμένη αεροστεγώς σε συσκευασία που δεν τη διαπερνά το φως.
Ο μεγαλύτερος εχθρός της είναι η υγρασία, γι’ αυτό κανονικά δεν επιτρέπεται να τη διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Αν ωστόσο χρειαστεί να το κάνουμε επειδή η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλή, για τη σωστή συντήρηση της σοκολάτας φροντίζουμε και πάλι να είναι πολύ καλά συσκευασμένη.