Ζωμός ζωικής προέλευσης: Τι καθορίζει τη γεύση του;

Ζωμός ζωικής προέλευσης: Τι καθορίζει τη γεύση του;

Τα κόκαλα καθορίζουν το είδος και τη γεύση του ζωμού.

Ο ζωμός κρέατος παίρνει τη γεύση από τα κόκαλα, έτσι λοιπόν, αν χρησιμοποιήσουμε κόκαλα από βοδινό, θα έχουμε ένα ζωμό βοδινό, από κότα ζωμό κότα, από ψάρι ζωμό ψάρι κ.ο.κ.

Τα κόκαλα είναι πλούσια σε κολλαγόνο, το οποίο με τη θερμότητα διασπάται σε ζελατίνη.

Ζελατίνη είναι η ουσία που δίνει στους ζωμούς μια σχετική πυκνότητα και τους κάνει να στερεοποιούνται στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα λαχανικά και τα αρωματικά προσθέτουν επιπλέον γεύση καθώς και αρώματα στο ζωμό.

Βράζοντας λοιπόν όλα τα υλικά μαζί, στο τέλος της διαδικασίας έχουμε ένα εύγευστο υγρό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner