Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σωστά παναρισμένο τρόφιμο, είναι:
• Εμφανή διαφορά στην υφή, τραγανή και ανάλαφρη κρούστα εξωτερικά και ζουμερό και μαλακό εσωτερικό.
Το πόσο μαλακό βεβαίως θα εξαρτηθεί και από τη φύση του τροφίμου, όχι από το πανάρισμα. π.χ. άλλη υφή θα έχει το τυρί και άλλη ένα κομμάτι χοιρινό.
• Έντονο χρυσαφένιο χρώμα στην κρούστα.
Και πάλι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με το είδος της κρούστας που θα χρησιμοποιηθεί.
• Αρκετά στεγνή κρούστα.
Πιάνοντας ένα τέτοιο τρόφιμο, τα χέρια μας θα πρέπει να μένουν σχετικά στεγνά και όχι λαδωμένα.