Συχνά ακούω να λένε ότι όταν ψήνουμε στη σχάρα, γυρνάμε το τρόφιμο μόνο μία φορά από κάθε πλευρά. Σαφώς και μπορεί κάποιος να ακολουθήσει αυτήν την τακτική, αλλά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα επιτυχημένο ψήσιμο στη σχάρα. Για πιο καλό αποτέλεσμα, επιλέγουμε να γυρνάμε το τρόφιμο πολλές φορές, ώστε να μην του δίνουμε το χρόνο ν’ αφυδατωθεί από το παρατεταμένο ψήσιμο σε μία πλευρά, γιατί έτσι δεν ψήνεται σωστά και εσωτερικά. Γυρνάμε λοιπόν συνέχεια, αλλάζοντας την πλευρά που «βλέπει» η φωτιά, για να ψήνεται σταδιακά και ομοιόμορφα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.