Για το Παγωτό Εσπρέσο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τον espresso λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Σουρώνουμε το μείγμα του καφέ και το ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας.
Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82 °C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.
Αφήνουμε το μείγμα του espresso να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σχόλια