Για την τάρτα
Ρίχνουμε την κρέμα αμυγδάλου στη βάση της τάρτας μέχρι να γεμίσουν τα ¾ της επιφάνειάς της. Στρώνουμε τα κομμένα σύκα από πάνω ομοιόμορφα και βάζουμε την τάρτα στον φούρνο για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε την τάρτα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα αμυγδάλου και να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.
Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός πολυκοπτικού μηχανήματος και αλέθουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχει τη σύσταση μιας παχύρευστης κρεμάς.
Σχόλια