VIDEO DIRECTIONS
Για το κοτόπουλο με κάρι και κρέμα καρύδας
Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, την κρέμα καρύδας και το καλαμπόκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Τοποθετούμε το σκεπασμένο σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C βαθμούς ή εναλλακτικά συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε στην εστία μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Βγάζουμε από τον φούρνο.
Αν θέλουμε ένα πιο χυλωμένο αποτέλεσμα στη σάλτσα, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το σκεύος και τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα από νερό και κορν φλάουρ και μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
Προσθέτουμε το φρέσκο κάρι και ανακατεύουμε.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τον κόλιανδρο.
Για το φρέσκο κάρι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ και αλέθουμε πολύ καλά.
Για το κουσκούς
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει.
Προσθέτουμε το κουσκούς και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ώστε να βραχεί καλά το κουσκούς.
Ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου, φροντίζοντας να καλύψει το κουσκούς και λίγο παραπάνω, και αλατίζουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη, για 10-15 λεπτά.
Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι, για να το αφρατέψουμε.
Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, λίγο ακόμη ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχόλια