Χούμους Χούμους

Χούμους

ΓΙΑ 800 ΓΡ. ΧΟΥΜΟΥΣ 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (60 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τo χούμους

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 70 γρ. νερό από το βράσιμο
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 210 γρ. ταχίνι
  • 65 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 γρ. κύμινο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξύσμα λεμόνι
  • κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τo χούμους

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε με τραγανά ρεβίθια, ξύσμα λεμόνι και φρέσκο κόλιανδρο.

 

Tip:
Για τα τραγανά ρεβίθια πάνω στο χούμους όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κρατάμε λίγα από τα βρασμένα ρεβίθια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και καρυκεύουμε με αλάτι, κύμινο και πάπρικα.

Για τo χούμους

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 70 γρ. νερό από το βράσιμο
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 210 γρ. ταχίνι
  • 65 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 γρ. κύμινο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξύσμα λεμόνι
  • κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τo χούμους

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε με τραγανά ρεβίθια, ξύσμα λεμόνι και φρέσκο κόλιανδρο.

 

Tip:
Για τα τραγανά ρεβίθια πάνω στο χούμους όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κρατάμε λίγα από τα βρασμένα ρεβίθια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και καρυκεύουμε με αλάτι, κύμινο και πάπρικα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner