Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι

Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (39 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 25 γρ. σταφίδες, μαύρες
  • 60 γρ. κράνμπερι, αποξηραμένα
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο 
  • αλάτι
  • μάραθος, ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πλιγούρι
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί από το λάδι μέσα στην κατσαρόλα και να αποκτήσει άρωμα καβουρδίσματος. Προσθέτουμε τον ζωμό και αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις έρθει σε βρασμό τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το πλιγούρι. 


Για τα ξερά φρούτα
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις σταφίδες, τα κράνμπερις και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα στερεά υλικά να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Με μια σήτα σουρώνουμε τα φρούτα και κρατάμε τον χυμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα.


Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι, ελαιόλαδο, τα ξερά φρούτα, φρέσκο κρεμμύδι, φιστίκια Αιγίνης, φιλέτα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού από τα ξερά φρούτα, μέλι, χυμό λεμονιού, φρέσκο μάραθο και αλάτι.    

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 25 γρ. σταφίδες, μαύρες
  • 60 γρ. κράνμπερι, αποξηραμένα
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο 
  • αλάτι
  • μάραθος, ψιλοκομμένος

Για το πλιγούρι
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί από το λάδι μέσα στην κατσαρόλα και να αποκτήσει άρωμα καβουρδίσματος. Προσθέτουμε τον ζωμό και αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις έρθει σε βρασμό τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το πλιγούρι. 


Για τα ξερά φρούτα
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις σταφίδες, τα κράνμπερις και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα στερεά υλικά να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Με μια σήτα σουρώνουμε τα φρούτα και κρατάμε τον χυμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα.


Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι, ελαιόλαδο, τα ξερά φρούτα, φρέσκο κρεμμύδι, φιστίκια Αιγίνης, φιλέτα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού από τα ξερά φρούτα, μέλι, χυμό λεμονιού, φρέσκο μάραθο και αλάτι.    

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner