Κρέμα ζαχαροπλαστικής (Πατισερί) Κρέμα ζαχαροπλαστικής (Πατισερί)

Κρέμα ζαχαροπλαστικής (Πατισερί)

ΓΙΑ 400 ΓΡ. 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (190 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 480 γρ. γάλα
  • 1 βανίλιες φυσικές
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. αυγά
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη. Μετά από 20 λεπτά επαναφέρουμε στη φωτιά και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Παράλληλα σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Σουρώνουμε , επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει την διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

  • 480 γρ. γάλα
  • 1 βανίλιες φυσικές
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. αυγά
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. κορν φλάουρ

VIDEO DIRECTIONS

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη. Μετά από 20 λεπτά επαναφέρουμε στη φωτιά και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Παράλληλα σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Σουρώνουμε , επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει την διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner