Άγγελος Μπακόπουλος - Πιάτα από τα βραβευμένα εστιατόρια Mikrasia Mykonos & Santorini
Είδος μαθήματος
On Demand
Κόστος συμμετοχής
45€
Καθηγητής
Άγγελος Μπακόπουλος
Ο executive chef Άγγελος Μπακόπουλος μας παρουσιάζει ένα multi cultic της Μικρασιάτικης κουζίνας με επιρροές από Ελλάδα, Μεσόγειο και Γαλλία.
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες
Συνταγές & Τεχνικές
Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:
Το Περιστέρι
παντζάρια, κουμκουάτ, foie gras, πίκλες παντζάρι, καπνιστό χέλι, σάλτσα πουλερικών με μπαχαρικά
Πάσχα by the sea & land
μοσχαρίσιο γλυκάδι, μαγειρίτσα θαλασσινών, αφρός αβγολέμονο, gel μυρωδικών, αέρας από καυκαλήθρα και μυρώνι
Hunkar begendi modern style
wagyu beef, γκανάζ από φιστίκι Αιγίνης, κρεμμύδια σε ζωμό hunkar begendi, μελιτζάνα, κρέμα δαμάσκηνο
Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:
- Τεχνική αφρός σε siphon
- Τεχνική αέρας μυρωδικών
- Zoo πουλερικών
- Τεχνική Gel μυρωδικών, gel κουμκουάτ
- Confit μπούτι περιστεριού με μυρωδικά
- Άλμη
- Ζελέ foie gras
- Μελιτζάνα σε ώσμωση
- Σάλτσα μελιτζάνας
- Κρέμα παντζάρι
- Περιστέρι sous vide
Λίγα λόγια για τον Άγγελο Μπακόπουλο
Ο chef Άγγελος Μπακόπουλος, γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1989.
Το 2004 αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών Επαγγελμάτων του Ηρακλείου Κρήτης. Στη συνέχεια εργάστηκε σε πληθώρα ξενοδοχείων και εστιατορίων ανά τον κόσμο. Σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα του αποτέλεσαν το Βαρούλκο, το cap voyage, τα rixos hotels στην Αφρική και άλλα πολλά.
Το 2016 και σε ηλικία μόλις 27 χρονών αναλαμβάνει το πρώτο του project ως chef στο ξενοδοχείο doryssa. Από το 2018 έως σήμερα είναι executive chef στον όμιλο katikies hotels στα ξενοδοχεία katikies Mykonos & Santorini. Τα τελευταία 4 χρόνια βραβεύεται κάθε χρόνο από τους έγκριτους θεσμούς γαστρονομίας για τα εστιατόρια mikrasia , όπως τους Χρυσούς σκούφους και τα fnl.
Επίσης, δραστηριοποιείται και στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας έχοντας 2 επιτυχημένα consulting όπου πρόσφατα το 1 από τα 2 εστιατόρια, βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο με Ελληνική κουζίνα στην κατηγορία του.
Κάθε χρόνο κάνει stage σε σημαντικά εστιατόρια της Ευρώπης, αναζητώντας πάντα την εξέλιξη.
«Η μαγειρική δεν έχει ταβάνι και όλοι είμαστε μαθητές μπροστά στην εξέλιξη της τελειότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα μότο του και μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε σε ένα γευστικό ταξίδι όπου θα μοιραστεί μαζί μας συνταγές και τεχνικές πιάτων από βραβευμένα εστιατόρια.
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.