Γρηγόρης Χέλμης - Δημιουργικοί μεζέδες
Είδος μαθήματος
On Demand
Κόστος συμμετοχής
45€
Καθηγητής
Γρηγόρης Χέμης
Ο Γρηγόρης Χέλμης επαναπροσδιορίζει τη φιλοσοφία του μεζέ, προχωρώντας σε νέους συνδυασμούς και αναπάντεχα «παντρέματα», κρατώντας όμως την απλότητα αλλά και τη βάση της παράδοσης που αποτελούν βασικά στοιχεία της μεζεδοκατάνυξης.
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες
Συνταγές & Τεχνικές
Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:
- Μύδια Σπετζοφάι
- Σκουμπρί ημίπαστο με Gomasio και μέλι μαύρο σκόρδο
- Γαρδουμπάκια σουπιάς με κολοκυθάκια
- Σύγκλινα τόνου
- Καβουρμάς κατσικίσιος με αυγό ποσέ, λάδι εσπρέσο/τσίλι και πιπέρι κακάο
- Τσιγαρίδες με πράσα και φέτα Carbonara
Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:
- Παραδοσιακές τεχνικές αλλαντικών θερμικής επεξεργασίας (σύγκλινο, καβουρμάς, τσιγαρίδα)
- Αρωματισμός λαδιού sous vide
- Ημιπάστωση
- Τεχνική φρέσκιας πίκλας
- Παραδοσιακοί Ελληνικοί μεζέδες με προοδευτική προσέγγιση
Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Χέλμη
Ο Γρηγόρης Χέλμης ξεκίνησε το 1989 στο Athenaum Intercontinental, έως και το 2002 όπου και ανέλαβε το Avaris hotel στο Καρπενήσι.
Το 2006 ανέλαβε το άνοιγμα του ανακαινισμένου Xenia Volou της ξενοδοχειακής αλυσίδας Domotel, στήνοντας παράλληλα και την ιδιωτική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Gourmet στον Βόλο από το πόστο του executive chef της σχολής.
Το 2011 μεταφέρθηκε στα κεντρικά της Domotel και παρέμεινε μέχρι το 2014 ως executive chef της αλυσίδας.
Παράλληλα αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες, έκανε μαγειρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και άλλες μαγειρικές δράσεις και project όπως η γαστρονομική ομάδα Orexis team και το πειραματικό κτήμα Downvillage (μαύρο σκόρδο).
Από το 2014 και μετά, αφοσιώθηκε στα δικά του project με έμφαση στο Μαύρο σκόρδο και την ανάπτυξη των προϊόντων του, καθώς και στο δικό του τσιπουράδικο (ΜεΖεν, Βόλος - Θεσσαλονίκη), όπου εξειδικεύεται στο κομμάτι των παραδοσιακών παστών και αλίπαστων αλλά και μοντέρνων αλλαντικών απο κρέας και ψάρι.
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.