Διακρίνουμε το τριχωτό και το πτερωτό κυνήγι. Το τριχωτό κυνήγι αντιπροσωπεύεται από το ζαρκάδι, τον λαγό, το ελάφι και το αγριογούρουνο. Στην Ελλάδα το κυνήγι είναι σημαντικά περιορισμένο και η ντόπια παραγωγή είναι ελάχιστη. Το 90% του κυνηγιού που κυκλοφορεί στην αγορά είναι εισαγωγής από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιταλία. Το πτερωτό κυνήγι μπορεί να πραγματοποιηθεί μονάχα συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, σύμφωνα με αυτό που ορίζει ο νόμος. Το κρέας του πτερωτού κυνηγιού είναι λιγότερο λιπαρό από εκείνο των πουλερικών και χωνεύεται εύκολα. Πριν από την κατανάλωσή τους όλα τα πτερωτά κυνήγια πρέπει να τοποθετούνται για σίτεμα μερικές μέρες, κρεμασμένα σε μέρος που αερίζεται καλά. Εξαίρεση αποτελούν οι άγριες πάπιες και οι χήνες.