Είναι το μαγείρεμα ενός τροφίμου σε χαμηλή θερμοκρασία σε σκεπασμένο σκεύος, με τη χρήση ενός ή συνδυασμού περισσότερων υγρών (π.χ. νερό, ζωμός, κρασί κ.λπ.) καθώς και αρωματικών λαχανικών.
Τα βασικότερα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι:
- 1ον, πως μπορούμε να μαλακώσουμε κρέατα που είναι από τη φύση τους σκληρά και δεν μπορούν να μαλακώσουν εύκολα με άλλον τρόπο μαγειρέματος
- 2ον, πως επειδή ο ζωμός του μαγειρέματος παραμένει στο φαγητό, διατηρείται όλη η νοστιμιά.