![Tips](https://yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ](https://yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/term370_pastitsio.jpg?itok=Q8g7aelJ)
Παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, αν και η ονομασία του προέρχεται από το ιταλικό «pasticcio». Βασικό συστατικό του είναι τα μακαρόνια και ο κιμάς και αποτελείται από διαφορετικές στρώσεις υλικών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την παρασκευή του αλλά η βασική συνταγή είναι: χοντρά μακαρόνια, κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος ή χοιρινός με ντομάτα, και μπεσαμέλ. Στο τέλος προστίθεται τριμμένο τυρί και ψήνεται στον φούρνο.