Πικάντικη σάλτσα που αποτελείται από ελαιόλαδο, ξίδι, δεντρολίβανο, αλεύρι, σκόρδο, ενίοτε σταφίδες και άλλα μυρωδικά. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνονται τηγανητά ψάρια και συναντάται σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Είναι μια παλιά μέθοδος συντήρησης του ψαριού την εποχή που δεν υπήρχαν ηλεκτρικά ψυγεία. Το ξίδι, που αποτελεί τη βάση του σαβόρο, ήταν το συντηρητικό, ενώ το δεντρολίβανο είχε απολυμαντικές ιδιότητες. Στη σάλτσα αυτή διατηρούνταν τα ψάρια για περίπου 1 εβδομάδα.