Παρασκεύασμα από χυλό που ψήνεται και γίνεται παρόμοιο με ψωμάκι. Συνοδεύει παραδοσιακά το ψητό κρέας σε βρετανικά γεύματα.
Όπως φανερώνει και το όνομά του, η προέλευση του εντοπίζεται στο Yorkshire της Αγγλίας και αποτελεί ένα αλμυρό, πολύ διαδεδομένο είδος pudding που συνηθίζεται στη χώρα.
Φτιάχνεται από ένα απλό μείγμα με γάλα, αβγά και αλεύρι, το οποίο ψήνεται στο φούρνο, μέσα σε ατομικά φορμάκια ή μικρά ταψιά. Η ιδιαιτερότητα στην παρασκευή του είναι ότι το σκεύος ψησίματος πρέπει να περιέχει λιπαρή ουσία και να προθερμανθεί με αυτήν, ώστε να είναι αρκετά ζεστή όταν θα χυθεί μέσα το μείγμα.
Η λιπαρή ουσία που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στο ψήσιμο του Yorkshire pudding , είναι τα λίπη του ψημένου κρέατος, ώστε το αφράτο ψωμάκι που θα προκύψει να έχει τα ανάλογα αρώματα. Ωστόσο, μπορεί να γίνει και με φυτικά έλαια.
Το Yorkshire pudding φημίζεται ως το κλασσικό συνοδευτικό του roast beef στο Κυριακάτικο τραπέζι των Βρετανών. Συνηθίζεται επίσης να σερβίρεται περιχυμένο με σάλτσα από το ζωμό του κρέατος.