Για να κάνετε μια επιτυχημένη μαρέγκα, αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:
• Όλα τα σκεύη να είναι πολύ καθαρά και στεγνά.
• Δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος λιπαρής ουσίας, είτε από τα σκεύη είτε από υπολείμματα κρόκου στα ασπράδια.
• Μια μικρή ποσότητα οξέος, όπως χυμός λεμονιού, ξίδι ή κρεμοτάρταρο, βοηθά στη σταθεροποίηση της μαρέγκας.
• Η μαρέγκα θα γίνει γρηγορότερα και ευκολότερα αν τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
• Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε τα αυγά περισσότερο από όσο χρειάζεται.
• Χρησιμοποιούμε τη μαρέγκα μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την ώρα που θα τη φτιάξουμε.