Βασική αρχή για ένα επιτυχημένο γλυκό ή φαγητό είναι η κατανόηση και η σωστή εκτέλεση της συνταγής του.
Για να το διασφαλίσουμε αυτό:
• Διαβάζουμε τη συνταγή από την αρχή ως το τέλος μια φορά.
• Μετά την ξαναδιαβάζουμε και στεκόμαστε στα σημεία που δεν έχουμε καταλάβει καλά.
• Αφού κατανοήσουμε όλα τα στάδια της συνταγής, φανταζόμαστε νοερά πως εκτελούμε τα βήματά της διαδοχικά, ώστε να την εμπεδώσουμε καλύτερα.
• Επίσης μια πολύ καλή πρακτική είναι να αντιγράψουμε τη συνταγή σε ένα πρόχειρο χαρτί με δικά μας λόγια και να την κολλήσουμε στην πόρτα του ψυγείου, ώστε να μπορούμε να τη βλέπουμε ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι και ένας τρόπος να μη λερώνουμε τα βιβλία μαγειρικής!