Για να κόψουμε σωστά ένα λαχανικό, θα πρέπει αυτό να εδράζεται με σταθερότητα πάνω στην επιφάνεια κοπής.
Προσέχουμε λοιπόν όταν το τοποθετούμε για κόψιμο, να το ακουμπάμε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνειά του.
Αν δεν έχει από μόνο του το ίδιο το λαχανικό κάποια επίπεδη επιφάνεια, τότε τη δημιουργούμε εμείς κόβοντας μια λεπτή φέτα σε κάποια από τις πλευρές του.
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την απαραίτητη σταθερότητα και μπορούμε να κόψουμε με ευκολία και ακρίβεια.