Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά με άφθονο νερό πριν από το μαγείρεμα.
Προσοχή! Το ίδιο ισχύει και για φρούτα ή λαχανικά που θα καθαριστούν από τον εξωτερικό τους φλοιό, όπως για παράδειγμα το πορτοκάλι ή το καρότο.
Το πλύσιμο είναι προτιμότερο να γίνεται σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό, ώστε να βυθίσουμε τα λαχανικά μέσα σε αυτό και να τα τρίψουμε καλά με τα χέρια μας ή με ένα μαλακό βουρτσάκι.
Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.