Οι ζύμες που περιέχουν μαγιά, όπως η ζύμη πίτσας ή η ζύμη για ψωμί, έχουν κάποιες λεπτές τεχνικές που αν δεν γίνουν σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να σας απογοητεύσει.
Μερικές σχετικές συμβουλές, που μπορούν να συντελέσουν στην επιτυχία, είναι:
• Το νερό που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τη ζύμη πρέπει να είναι χλιαρό και όχι παγωμένο.
• Τη μαγιά πρέπει να τη διαλύουμε σε χλιαρό νερό και να την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
• Εάν βάλουμε αλάτι στη ζύμη, το ανακατεύουμε με τη μαγιά ή με το αλεύρι προτού ρίξουμε το νερό.
• Όσο πιο πολύ ζυμώνουμε τη ζύμη, τόσο πιο αφράτη γίνεται.
• Η ζύμη θέλει ξεκούραση σε ζεστό και υγρό μέρος. Στη συνέχεια, πρέπει να την ξαναζυμώσουμε για να ξεφουσκώσει και να πάρει την αληθινή της διάσταση.