![Tips](https://yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![Για πετυχημένο πέστο](https://yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/tip1058_1058Pesto_0.jpg?itok=tdeT1DCD)
Για να μη μαυρίσει η σάλτσα πέστο, πρέπει:
• να έχετε αρκετή ποσότητα υλικού μέσα στο μπλέντερ
• να φροντίσετε να μην αλέσετε το υλικό για πολλή ώρα.
Η σάλτσα διατηρείται αεροστεγώς στο ψυγείο για δυο-τρεις ημέρες και στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα .
Μπορείτε να φτιάξετε σάλτσες πέστο και με άλλα βότανα ή σαλατικά, όπως τον μαϊντανό και τη ρόκα, ακολουθώντας παρόμοιο τρόπο παρασκευής με αυτόν για το πέστο βασιλικού.