Το ελαιόλαδο είναι μια πολύ καλή επιλογή στην παρασκευή της σάλτσας μαγιονέζα, εφόσον θέλουμε να διακρίνεται η γεύση του στο τελικό προϊόν.
Πρέπει ωστόσο να γνωρίζουμε πως το ελαιόλαδο κάνει τη μαγιονέζα πιο ασταθή και ευπαθή και έτσι μπορεί να κόψει εύκολα.
Για να το αποφύγουμε αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο φυτικό λάδι, όπως το ηλιέλαιο, ή ακόμη το συνδυασμό των δύο ελαίων.
Ό,τι και αν επιλέξουμε από τα παραπάνω, είναι σίγουρα κατάλληλο για την παρασκευή μας.