Προέλευση
Ερυθρή ποικιλία που πιθανόν να προέρχεται από τη Θεσσαλία και ειδικότερα από τις περιοχές της Καρδίτσας και του Τυρνάβου. Σήμερα, καλλιεργείται κυρίως στη Θεσσαλία, και συγκεκριμένα στους αμπελώνες της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Λάρισας. Αποκαλείται συχνά «Λημνιό», αλλά είναι διαφορετική ποικιλία από το Λημνιό και δεν πρέπει να συγχέεται με αυτό.
Αρώματα
Ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων αλλά και μπαχαρικών.
Στόμα
Μέτρια οξύτητα, με ωραία δομημένες τανίνες και σχετικά υψηλή αλκοόλη.
Γενικές πληροφορίες
Δίνει κρασιά υψηλόβαθμα με έντονο, βαθύ κόκκινο χρώμα.