Προέλευση
Ερυθρή ποικιλία γαλλικής προέλευσης και επίκεντρο καλλιέργειας τη ΝΔ Γαλλία.
Αρώματα
Φύλλα Cassis και φράουλα.
Στόμα
Λιγότερο τανικό, με σχετικά χαμηλή οξύτητα, μέτριο σώμα αλλά πιο αρωματικό από το Cabernet Sauvignon.
Γενικές πληροφορίες
Το μικρό αδερφάκι του Cabernet Sauvignon. Συνήθως αναμειγνύεται με το Cabernet Sauvignon & Merlot, και σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται ως κύρια συνιστώσα για το Blend (Bordeaux). Ωστόσο, έχει τον κορυφαίο ρόλο στα κόκκινα κρασιά των γαλλικών περιοχών Anjou & Touraine (Saumur, Bourgueil, Chinon). Ο Νέος Κόσμος έχει μόλιςαρχίσει να παράγει κρασιά, κατά κύριο λόγο από Cabernet Franc, τα οποία είναι πιο ελαφριά, με αρώματα πράσινου πιπεριού και φράουλας. Συνοδεύει φιλέτα σολομού ή τόνου.