Προέλευση
Ερυθρή, ιταλική ποικιλία και σημαία της Τοσκάνης, που παράγει πολλά από τα πιο σημαντικά ερυθρά κρασιά του κόσμου.
Αρώματα
Αναδύει φρούτα (πετροκέρασο ή άγουρο κεράσι) και χαρακτηριστικό άρωμα πετρωμάτων (stony).
Στόμα
Παράγει μετρίου βάρους κρασιά, με σφικτή δομή, στιβαρότητα, νεύρο και χαρακτηριστική οξύτητα.
Γενικές πληροφορίες
Αποτελεί το κύριο σταφύλι για την παραγωγή του Chianti. Επιδέχεται παλαίωσης και δίνει κρασιά εξαιρετικού χαρακτήρα μόνο του ή σε ανάμειξη με Cabernet Sauvignon.
Συνοδεύει απλά πιάτα πουλερικών, πιάτα ζυμαρικών, ακόμα και πίτσα.