Προέλευση
Λευκή, Ισπανική ποικιλία που καλλιεργείται στην περιοχή Galicia (Rias Baxias) της βορειοδυτικής Ισπανίας.
Αρώματα
Η ποικιλία Albariño δίνει ένα κρασί με ένα σαγηνευτικό άρωμα εσπεριδοειδών, γκρέιπ φρουτ, φλούδα λεμονιού και λευκό ροδάκινο, έντονα ανθικά και νότες αμυγδάλου.
Στόμα
Ελαφριά, κομψά και γεμάτα φρεσκάδα κρασιά λόγω της υψηλής οξύτητας.
Γενικές πληροφορίες
Η ποικιλία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Το λευκό σταφύλι της ωστόσο δίνει φίνα και πολύ ευχάριστα κρασιά. Σπάνια παλαιώνει σε βαρέλι, αλλά σχεδόν πάντα ασκείται μηλογαλακτική ζύμωση. Αποκαλείται και "πράσινο κρασί" λόγω του άγουρου χαρακτήρα του.