Προέλευση
Ερυθρή ποικιλία που προέρχεται από την Γαλλία αλλά κατέληξε να γίνει σημαία της Αργεντινής, αφού εκεί δίνει τον καλύτερο εαυτό της, παράγοντας κρασιά ποιότητας.
Αρώματα
Ιδιαίτερα αρωματικό κρασί που αναδύει μαύρα φρούτα (βατόμουρο, δαμάσκηνο, κορόμηλο), βιολέτα, καπνό και μπαχαρικά.
Στόμα
Γεμάτο σώμα και έντονες, χυμώδης τανίνες.
Γενικές πληροφορίες
Παραδοσιακά, στην περιοχή του Bordeaux, αναμειγνύεται σε μικρό ποσοστό με Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot και Petit Verdot. Στη Γαλλία μόνο στο Cahors αποτελεί το κύριο σταφύλι του ομώνυμου κρασιού, όπου είναι αναμεμειγμένο με Merlot και Tannat. Η ποικιλία Malbec έφτασε στην Αργεντινή το 1852, όπου μετά την δεκαετία του ‘90 το ξηρό και ζεστό κλίμα της Medoza Valley, βοήθησαν το σταφύλι αυτό να δώσει εξαιρετικά δείγματα. Καλλιεργείται επίσης στον Λίγηρα, τη Χιλή, την Αυστραλία και την Ιταλία. Το χρώμα που δίνει είναι σκούρο πορφυρό.