Προέλευση
Ερυθρή, ιταλική ποικιλία, γηγενής του Piemonte και συγκεκριμένα της περιοχής Monferrato.
Αρώματα
Πλούσια, ώριμα, κόκκινα φρούτα
Στόμα
Αρκετά σφικτή δομή. Μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και ήπιες τανίνες
Γενικές πληροφορίες
Τα καλύτερα κρασιά από την ποικιλία Barbera είναι καθαρά ποικιλιακά κρασιά που προσδιορίζονται από ένα όνομα χωριού (Barbera d'Asti, Barbera d'Alba) και μερικές φορές ένα όνομα αμπελώνα.
Αλλού, το σταφύλι είναι συνήθως μέρος ενός μίγματος. Καλλιεργούνται εκτενώς στην Καλιφόρνια, (San Joaquin Valley) και στην Αργεντινή.