Προέλευση
Ερυθρή ποικιλία, γηγενής της Νοτίου Αφρικής, όπου και καλλιεργείται.
Αρώματα
Κόκκινα εξωτικά φρούτα (παράξενο είναι το άρωμα της μπανάνας και καρύδας), βανίλια, μπαχαρικά, καραμέλα, πικρή σοκολάτα, βοτανικά και ζωικά αρώματα.
Στόμα
Μέτριου σώματος κρασιά, συμπυκνωμένα και αρκετά θερμά, με καλή οξύτητα και δυνατές αλλά βελούδινες τανίνες.
Γενικές πληροφορίες
Η ποικιλία, πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα, προέκυψε από διασταύρωση του σταφυλιού Cinsault με το Pinot Noir και έγινε η υπογραφή της Νοτίου Αφρικής στο ερυθρό κρασί. Δίνει κρασιά με πολύ σκούρο, βαθύ ερυθρό χρώμα και αποχρώσεις του μωβ.