Υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψουμε αυγά ποσέ, που είναι ίσως λίγο πιο χρονοβόρος, αλλά προσδίδει σίγουρα αποτελέσματα και εξαιρετική εμφάνιση. Η βασική του διαφορά με άλλες τεχνικές είναι πως μαγειρεύουμε το αυγό συσκευασμένο μέσα σε σελοφάν.
Για να δείτε τα βήματα της συγκεκριμένης διαδικασίας, ακολουθείστε τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Στρώνουμε το εσωτερικό μιας κούπας του καφέ ή ενός μικρού μπολ με αρκετό σελοφάν, ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη.
Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο και σπάμε προσεκτικά μέσα σε αυτό το αυγό.
-
Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα ή το μπολ και το στρίβουμε ώστε να σφίξει.
-
Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό, δημιουργώντας κάτι που μοιάζει με πουγκί.
-
Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το σημείο βρασμού
-
Το αφήνουμε μέσα για λίγα λεπτά, ώστε το αυγό να μαγειρευτεί στον βαθμό που θέλουμε.
-
Βγάζουμε από το νερό και κόβουμε το σελοφάν για να βγάλουμε το αυγό.
-
Σερβίρουμε είτε κρυώνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.