Για τη βάση της τάρτας
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, για 5 λεπτά περίπου. Το θρυμματισμένο μείγμα που θα σχηματιστεί θα πρέπει να πλάθεται σε μπαλάκια στο χέρι μας. Σε διαφορετική περίπτωση, προσθέτουμε επιπλέον λιωμένο βούτυρο για να αποκτήσει το μείγμα την κατάλληλη υγρασία.
Στη συνέχεια απλώνουμε το μπισκότο στο τσέρκι, πιέζοντας με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της βάσης. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση της σοκολάτας.
Για τη γέμιση της σοκολάτας και το τελείωμα του γλυκού
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, και τη διατηρούμε ζεστή.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Με προσοχή ομογενοποιούμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα ρίχνοντας σιγά σιγά τη κρέμα σε τρείς δόσεις και ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζ ομογενοποιώντας τη σοκολάτα με τη κρέμα προτού ρίξουμε την επόμενη δόση.
Μ' ένα πινέλο αλείφουμε με τη σοκολάτα τη βάση του μπισκότου και τα τοιχώματα του τσερκιού, έτσι ώστε να καλύψουμε τυχόν κενά μπισκότου που υπάρχουν. Επαναφέρουμε τη βάση στην κατάψυξη για 5 λεπτά, και στη συνέχεια ρίχνουμε όλη τη γέμιση στο τσέρκι με προσοχή να μην δημιουργήσουμε αέρα. Αφήνουμε τη τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για 8 ώρες περίπου.
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και γαρνίρουμε με τρίμμα κουβερτούρας και μπισκότου.
Σχόλια