Χούμους από παντζάρι

Χούμους από παντζάρι

ΓΙΑ 500 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.6 (65 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το χούμους

  • 300 γρ. ψημένα παντζάρια, κομμένα σε τέταρτα
  • 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και κομμένα σε κομμάτια με μαχαίρι
  • 15 γρ. χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 2 γρ. κύμινο σκόνη
  • 8 γρ. σκελίδα σκόρδο
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. σησαμέλαιο
  • 6 γρ. μπαλσάμικο ξίδι, λευκό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χούμους

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι τη γεύση αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο. 

Για το χούμους

  • 300 γρ. ψημένα παντζάρια, κομμένα σε τέταρτα
  • 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και κομμένα σε κομμάτια με μαχαίρι
  • 15 γρ. χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 2 γρ. κύμινο σκόνη
  • 8 γρ. σκελίδα σκόρδο
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. σησαμέλαιο
  • 6 γρ. μπαλσάμικο ξίδι, λευκό
  • αλάτι

Για το χούμους

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι τη γεύση αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner