Πίτα-Πίτσα με ψητή ντομάτα, γραβιέρα και απάκι Πίτα-Πίτσα με ψητή ντομάτα, γραβιέρα και απάκι

Πίτα-Πίτσα με ψητή ντομάτα, γραβιέρα και απάκι

ΓΙΑ 6 ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (24 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 6 τεμ. πίτα-πίτσα
  • λίγη ρόκα
  • λίγη κρέμα βαλσάμικο

Για την πίτα-πίτσα

  • 6 τεμ. πίτα (90 γρ. η καθεμία)
  • 225 γρ. σάλτσα πίτα-πίτσα
  • 100 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. γραβιέρα κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. ασιάγκο, χοντροτριμμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα πίτα-πίτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτα-πίτσα

Σ' ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα, ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πίτες.

Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με το τυρί και μετά με το απάκι.

Ραντίζουμε πάλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για τη σάλτσα πίτα-πίτσα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για το πιάτο

  • 6 τεμ. πίτα-πίτσα
  • λίγη ρόκα
  • λίγη κρέμα βαλσάμικο

Για την πίτα-πίτσα

  • 6 τεμ. πίτα (90 γρ. η καθεμία)
  • 225 γρ. σάλτσα πίτα-πίτσα
  • 100 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. γραβιέρα κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. ασιάγκο, χοντροτριμμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα πίτα-πίτσα

Για την πίτα-πίτσα

Σ' ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα, ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πίτες.

Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με το τυρί και μετά με το απάκι.

Ραντίζουμε πάλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για τη σάλτσα πίτα-πίτσα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner