Τορτίγια wrap με κοτοσαλάτα, κάρι και σταφίδες Τορτίγια wrap με κοτοσαλάτα, κάρι και σταφίδες

Τορτίγια wrap με κοτοσαλάτα, κάρι και σταφίδες

ΓΙΑ 16 WRAPS
FiveStar: 
Average: 4 (20 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα wraps

  • 8 τορτίγιες μεγάλες
  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • κοτοσαλάτα

Για την κοτοσαλάτα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα wraps

Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και την κοτοσαλάτα πάνω στην τορτίγια και τυλίγουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας.

Για την κοτοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τα wraps

  • 8 τορτίγιες μεγάλες
  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • κοτοσαλάτα

Για την κοτοσαλάτα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τα wraps

Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και την κοτοσαλάτα πάνω στην τορτίγια και τυλίγουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας.

Για την κοτοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner