Tσιπς πατάτας και άλλων λαχανικών

Tσιπς πατάτας και άλλων λαχανικών

45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (19 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα τσίπς

  • 2 κιλά ηλιέλαιο
  • πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • καρότα, καθαρισμένα, κομμένα με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • παντζάρι, καθαρισμένο, κομμένο με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τσίπς

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το θερμαίνουμε στους 140° C. Ξεπλένουμε τις φέτες πατάτας σε άφθονο νερό, σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία και μακριά από υγρασία.

Για τα τσίπς

  • 2 κιλά ηλιέλαιο
  • πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • καρότα, καθαρισμένα, κομμένα με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • παντζάρι, καθαρισμένο, κομμένο με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι

Για τα τσίπς

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το θερμαίνουμε στους 140° C. Ξεπλένουμε τις φέτες πατάτας σε άφθονο νερό, σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία και μακριά από υγρασία.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner