VIDEO DIRECTIONS
Για τα αυγά μπένεντικτ
Αν έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πιο πριν, για να τα ζεστάνουμε τα τοποθετούμε σε νερό που σιγοβράζει. Τα σκουπίζουμε με πετσέτα και διορθώνουμε το σχήμα τους αν χρειάζεται.
Σε κάθε κομμάτι μάφιν απλώνουμε μία φέτα μπέικον και ένα αυγό, και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ολλανδέζα.
Πασπαλίζουμε με το τσάιβς και σερβίρουμε αμέσως.
Για τη σάλτσα ολλανδέζα
Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το κρασί και το ξίδι και σιγοβράζουμε έως ότου συμπυκνωθεί στο ¼ του αρχικού του όγκου.
Σε μια μεταλλική μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους.
Προσθέτουμε το κρασί και το ξίδι στους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς, τοποθετούμε πάνω σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73°C.
Αποσύρουμε τη μπασίνα από το μπεν μαρί, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το σύρμα, και προσθέτουμε πρώτα το νερό και στη συνέχεια το βούτυρο κλαριφιέ σιγά σιγά στην αρχή (σχεδόν σταγόνα σταγόνα) και από τη στιγμή που αρχίσει να πήζει το μείγμα με συνεχή ροή.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.
* Αν η σάλτσα πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό.
Για να διατηρήσουμε τη σάλτσα ζεστή, μπορούμε να τοποθετήσουμε τη μπασίνα πάνω από ελαφρώς αχνιστό νερό.
Για τα English muffins
Διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό (35°C – 40 °C) την ξηρή μαγιά ανακατεύοντας με σύρμα χειρός. Βάζουμε στο μίξερ με τον γάντζο το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε όλα τα στερεά και προσθέτουμε στη συνέχεια το νερό με τη μαγιά. Ανακατεύουμε για 5’ ώστε να γίνει μία ομοιογενής και σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε τη ζύμη σε ομοιόμορφες μπάλες, ζυγίζοντάς τες ώστε να είναι περίπου ίδιες σε μέγεθος (περίπου 70γρ.).
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφού στην επιφάνειά του πρώτα έχουμε τρώσει λίγη πολέντα (ή σιμιγδάλι) προσέχοντας να αφήσουμε απόσταση ανάμεσά τους ώστε να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα πολέντα (ή σιμιγδάλι), τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε πάλι σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι αφού το έχουμε επαλείψει ομοιόμορφα με ελάχιστο ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνει τραγανή η επιφάνεια και από τις δύο πλευρές.
Σχόλια