Ταρτάρ με ξιφία και σολομό Ταρτάρ με ξιφία και σολομό

Ταρτάρ με ξιφία και σολομό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

  • 250 γρ. ξιφίας φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. σολομός φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγιας
  • 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα γουοντόν, σε στρογγυλά κομμάτια
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, σε μεγάλα κομμάτια
  • 40 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 5 περίπου λεπτά. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 150°C και τηγανίζουμε τα φύλλα γουοντόν, μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, τη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε το αβοκάντο στο ψυγείο.

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

  • 250 γρ. ξιφίας φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. σολομός φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγιας
  • 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα γουοντόν, σε στρογγυλά κομμάτια
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, σε μεγάλα κομμάτια
  • 40 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 5 περίπου λεπτά. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 150°C και τηγανίζουμε τα φύλλα γουοντόν, μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, τη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε το αβοκάντο στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner