Σαλάτα κολοκύθι αλμύρα

Σαλάτα κολοκύθι αλμύρα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (28 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 320 γρ. αλμύρα, βρασμένη
  • 800 γρ. κολοκύθι, βρασμένο
  • 80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
  • 5 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
  • 120 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 90 γρ. χυμό λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σαλάτα

  • 320 γρ. αλμύρα, βρασμένη
  • 800 γρ. κολοκύθι, βρασμένο
  • 80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
  • 5 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
  • 120 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 90 γρ. χυμό λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner