Για τη σαλάτα
Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σ' ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ. βινεγκρέτ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
Σ' ένα δεύτερο μπολ, τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Αναμιγνύουμε τα σαλατικά με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.
Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.
Για το μαριναρισμένο φινόκιο
Τοποθετούμε το κομμένο φινόκιο σ' ένα σκεύος ή σε μια σακούλα μαζί με τη βινεγκρέτ και το αλάτι. Μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Σχόλια