VIDEO DIRECTIONS
Για το καραμελωμένο κρεμμύδι
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά.
Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα, και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να καραμελώσει, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Tip:
*Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στο ψυγείο για 7 μέρες και 3 μήνες στη κατάψυξη.
Σχόλια