Μαρέγκα Ιταλική

Μαρέγκα Ιταλική

ΓΙΑ 350 ΓΡ. 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (79 votes)

INGREDIENTS

Για την μαρέγκα

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. νερό
  • 115 γρ. ασπράδια αυγών
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για την μαρέγκα

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 116⁰C.

Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.

Όταν το σιρόπι φτάσει τους 116⁰C, το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή, συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για την μαρέγκα

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. νερό
  • 115 γρ. ασπράδια αυγών
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • αλάτι

Για την μαρέγκα

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 116⁰C.

Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.

Όταν το σιρόπι φτάσει τους 116⁰C, το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή, συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner