Τσιζκέικ με τραγανό μπισκότο και μαρμελάδα μύρτιλο Τσιζκέικ με τραγανό μπισκότο και μαρμελάδα μύρτιλο

Τσιζκέικ με τραγανό μπισκότο και μαρμελάδα μύρτιλο

ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 20 ΕΚ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (54 votes)

INGREDIENTS

Για το τσιζκέικ

  • κρέμα τυριού
  • μπισκότο
  • μαρμελάδα μύρτιλο 

Για την κρέμα τυριού

  • 5 κρόκοι αυγών
  • 105 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 210 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 280 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό

Για το μπισκότο

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σκόνη

DIRECTIONS

Για το τσιζκέικ

Στρώνουμε το μπισκότο στον πάτο ατομικών ποτηριών ή φόρμας και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση κρέμας τυριού. Ολοκληρώνουμε με μια πλούσια επικάλυψη μαρμελάδας μύρτιλο.

Για την κρέμα τυριού

Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75°C περίπου. Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Ξεχωριστά, χτυπάμε με το σύρμα επίσης στο μίξερ το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κρύο μείγμα των κρόκων στο τυρί, μαζί με τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Ρίχνουμε τη γέμιση σε ποτήρια ή σε φόρμα και κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για το μπισκότο

Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε. Δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ρολάρουμε τη ζύμη σε ένα μπαστούνι, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο. Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.

Tip: Προσθέστε πάνω από την επικάλυψη μαρμελάδας μύρτιλο μερικά φυλλαράκια δυόσμου και φρέσκα φρούτα του δάσους, αν υπάρχουν.

Για το τσιζκέικ

  • κρέμα τυριού
  • μπισκότο
  • μαρμελάδα μύρτιλο 

Για την κρέμα τυριού

  • 5 κρόκοι αυγών
  • 105 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 210 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 280 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό

Για το μπισκότο

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σκόνη

Για το τσιζκέικ

Στρώνουμε το μπισκότο στον πάτο ατομικών ποτηριών ή φόρμας και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση κρέμας τυριού. Ολοκληρώνουμε με μια πλούσια επικάλυψη μαρμελάδας μύρτιλο.

Για την κρέμα τυριού

Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75°C περίπου. Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Ξεχωριστά, χτυπάμε με το σύρμα επίσης στο μίξερ το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κρύο μείγμα των κρόκων στο τυρί, μαζί με τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Ρίχνουμε τη γέμιση σε ποτήρια ή σε φόρμα και κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για το μπισκότο

Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε. Δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ρολάρουμε τη ζύμη σε ένα μπαστούνι, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο. Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.

Tip: Προσθέστε πάνω από την επικάλυψη μαρμελάδας μύρτιλο μερικά φυλλαράκια δυόσμου και φρέσκα φρούτα του δάσους, αν υπάρχουν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner