Παγωτό πικρή σοκολάτα Παγωτό πικρή σοκολάτα

Παγωτό πικρή σοκολάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (18 votes)

INGREDIENTS

Για το παγωτό πικρή σοκολάτα

  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. κρόκους αυγών
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε κομμάτια

DIRECTIONS

Για το παγωτό πικρή σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε στη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό πικρή σοκολάτα

  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. κρόκους αυγών
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε κομμάτια

Για το παγωτό πικρή σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε στη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner