Νουντλς με μοσχάρι & λαχανικά Νουντλς με μοσχάρι & λαχανικά

Νουντλς με μοσχάρι & λαχανικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (138 votes)

INGREDIENTS

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. νουντλς με αυγό
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 400 γρ. μοσχάρι νουά, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες ζουλιέν
  • 75 γρ. κίτρινες πιπεριές, κομμένες ζουλιέν
  • 100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

  • 100 γρ. μέλι
  • 80 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 200 γρ. σάλτσα σόγια
  • 25 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα νουντλς σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μοσχάρι ανακατεύοντάς το μέχρι να πάρει ένα σκούρο και ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε το μοσχάρι σε ένα σκεύος και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα των λαχανικών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, παραμένοντας όμως τραγανά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια-μέλι και το μοσχάρι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. νουντλς με αυγό
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 400 γρ. μοσχάρι νουά, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες ζουλιέν
  • 75 γρ. κίτρινες πιπεριές, κομμένες ζουλιέν
  • 100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

  • 100 γρ. μέλι
  • 80 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 200 γρ. σάλτσα σόγια
  • 25 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

VIDEO DIRECTIONS

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα νουντλς σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μοσχάρι ανακατεύοντάς το μέχρι να πάρει ένα σκούρο και ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε το μοσχάρι σε ένα σκεύος και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα των λαχανικών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, παραμένοντας όμως τραγανά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια-μέλι και το μοσχάρι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner